Imediat...

Albena

De la 12 €/noapte Vezi oferte


Despre Albena


Despre Albena

Albena este una dintre cele mai frumoase staţiuni de pe litoralul Mării Negre, la aproximativ 28 km nord de Varna şi 11 km sud de Balcic (reşedinţa de vară a Reginei Maria a României). Staţiunea este o delectare pentru toate vârstele: apa limpede şi cristalină, nisipul fin şi auriu, dealurile pitoreşti, serviciile excepţionale şi ospitalitatea consacrată sunt doar câteva dintre atuurile cu ajutorul cărora Albena a devenit destinaţia de vacanţă preferată de turişti foarte mulți turiști.


Plaja din Albena

Plaja din Albena are o lungime de 3.5 kilometri şi o lăţime de 150 metri fiind premiată cu premiul internaţional "Blue Flag/ Steagul Albastru" pentru standarde ridicate de curăţenie a mării, plajei şi întregului său teritoriu. Plaja din Albena este renumită ca fiind una dintre cele mai mari şi mai frumoase plaje din Europa cu nisip fin şi auriu, ape limpezi şi cristaline şi un cadru natural superb - rezervaţia naţională “Baltata”. Turiștii cazați în Albena beneficiază de două şezlonguri şi o umbrelă gratuite la plajă!


Cazare în Albena

În Albena sunt peste 40 de hoteluri amplasate în două zone - pe plajă şi în zona de parc iar tarifele cresc direct proporțional cu scăderea distantei față de plajă.  Hotelurile din Albena oferă toate facilităţile şi serviciile pentru petrecerea unei vacanţe perfecte: camere moderne, restaurante excelente, baruri confortabile, piscine pentru copii şi adulţi, centre SPA, săli de congrese, terenuri de sport şi multe altele. În cadrul staţiunii Albena, există un centru medical 24/7, secţii de poliţie şi pompieri, Rent-A-Car, farmacii, magazine şi o staţie de autobuz. Începând cu 2014, Albena a devenit o zonă cu Wi-Fi gratuit cu o viteză de 1Mbps și este disponibil oaspeţilor în mod gratuit în toate zonele publice din stațiune (recepții, lobby baruri, piscine, plajă etc.). Wi-Fi cu o viteză mai mare (6 Mbps) este disponibil contra cost.


Restaurante în Albena

Restaurantele din Albena vă oferă de la preparate tradiţionale la bucătăria internaţională. Gasiti aici restaurante cu specific din întraga lume: delicii mexicane - "Restaurantul Tex Mex", specialităţi italieneşti - "Restaurantul Ti Amo", preparate din bucătăria franceză - "Restaurantul Ciel Bleu", delicatese mediteraneene - "Restaurantul Kaliopa", fripturi suculente - "Steak House Poco Loco" şi multe altele. Vă invităm să vă bucuraţi de o experienţă gastronomică minunată, completată de o listă de vinuri cu etichete prestigioase!


Parcul acvatic AQUAMANIA din Albena

Parcul acvatic AQUAMANIA s-a deschis în August 2014 si se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 30 000 metri pătrati. Parcul acvatic Aquamania deţine tobogane potrivite pentru toate vârstele, ce garantează vizitatorilor multă distracţie, adrenalină şi momente de neuitat. Oaspeţii cazaţi în hotelurile Primasol Ralitsa Superior, Primasol Ralitsa Superior Aqua Club, Primasol Ralitsa Superior Garden, Vita Park, Vilele Primasol Ralitsa Superior Aqua Club şi Vilele Vita Park beneficiază de intrare gratuită in Aquamania, precum şi de acces la piscine, tobogane, şezlonguri şi umbrele (în funcţie de disponibilitate).


Pentru copii în Albena

Pentru că fericirea oaspeţilor mici este extrem de importantă, în Albena găsiți condiţii perfecte şi o multitudine de activităţi distractive pentru ca cei mici să petreacă clipe de neuitat: cluburi pentru copii, locuri de joacă, piscine cu mini aqua parcuri, sali de jocuri, parc de distracţii, programe de animaţie şi multe alte surprize. Angajații specializați au grijă de copii în timp ce adulţii se pot răsfaţa la SPA sau petrec clipe romantice împreuna.


Parcarea în Albena

Pentru turiștii cazați în stațiunea Albena, fiecare ieșire din statiune prin punctul de control Albena este taxat cu 6 leva , indiferent de ziua săptămânii.
Pentru vizitatori, fiecare ieșire din statiune prin punctul de control Albena este taxat cu 6 Leva de luni până vineri și cu 10 Leva sâmbătă și duminică (numai în lunile iulie și august) 

Divertisment în Albena

Fiecare zi în Albena vă oferă posibilităţi nelimitate de petrecere a timpului liber. Festivaluri de muzică şi dans, evenimente culturale, cluburi de noapte şi discoteci, baruri cu karaoke, sporturi acvatice, petreceri pe plajă sunt doar câteva dintre oportunităţile ce pot transforma vacanţa dumneavoastră într-una activă.

Albena deţine una dintre cele mai mari baze sportive şi de agrement din Europa de Est. Acesta oferă o sală multifuncţională unică şi ideală pentru practicarea a peste 20 de sporturi, 7 stadioane de fotbal, un teren de hochei pe iarbă, 13 terenuri de tenis descoperite şi 3 acoperite, 21 de piscine descoperite şi 4 acoperite, săli de fitness şi o mulţime de posibilităţi pentru practicarea diferitelor sporturi acvatice. Pe teritoriul staţiunii funcţionează o bază de călărie de elită, în fiecare an desfăşurându-se competiţii şi turnee de călărie.


Informații utile Albena

Bănci: Băncile funcţionează de luni până vineri inclusiv, între orele 9.00 şi 16.00. Este bine să aveţi paşaportul la Dvs., vă poate fi necesar la schimbul valutar. În unele hoteluri din  staţiune există şi bancomate.

Cărţi de credit: În hotelurile mari, la punctele de închiriat automobile, în unele restaurante şi centre comerciale puteţi folosi principalele cărţi de credit internaţionale. Informaţii despre ce fel de cărţi de credit se admit puteţi găsi pe stickerele din vitrinele magazinelor şi ale hotelurilor.

Valută: Valuta bulgară se numeşte LEV, care este alcătuit din 100 stotinki. Toate plăţile se efectuează în valuta naţională. Bancnotele sunt de 1, 2, 10, 20, 50 şi 100 de leva, iar monedele de 1, 2, 5, 20 şi 50 de stotinki. Curs valutar fix: 1 Lev = 1.95583 Euro. Se recomandă ca schimbul valutar să fie efectuat la birourile de schimb, la recepţia hotelului sau bănci.

Farmacii: Funcţionează între orele 8.00 şi 20.00, însă există şi farmacii cu program non-stop. Pentru informaţii mai precise adresaţi-vă recepţiei de la hotel.